maandag 23 januari 2017

Start thema 'bouwen'

Vandaag gingen we van start met het nieuwe thema 'bouwen' a.d.h.v. het prentenboek 'kom uit die kraan'. Bart staat elke dag te kijken naar de bouwvakkers op de bouw. Hij weet dat hij niet op de bouwplaats mag komen maar op een dag klimt hij stiekem onder het hekken. Hij rijdt met een bulldozer een auto plat, stort beton met een cementwagen op straat, bestuurt een kraan en hijst een politiewagen op. Eenmaal op de grond blijft dat Bart boeven heeft gevangen die een bankoverval aan het plegen waren! Als dank krijgt Bart een bouwvakkershelm zodat hij altijd op de bouwplaats mag komen als hij er zin in heeft.


We bekeken en bestudeerden een echte gereedschapskist. Er kwamen heel wat nieuwe woorden aan bod. We leerden ook een nieuw liedje over de gereedschapskist.

De bouwhoek werd een echte bouwplaats met rolletjes, buizen, kranen, werkvoertuigen, bouwhelmen, fluojassen, gereedschapsmateriaal, een bouwpuzzel:

Ook de zandbak is een minibouwplaats geworden met bakstenen en werkvoertuigen:


Woorden stempelen of schrijven over de bouw via woordkaartjes:


Constructies bouwen volgens een voorbeeld:


En tijdens het godsdienstlesje keken we naar een poppenspel van 2 stenen die ruzie maken en botsen met elkaar. Wat als stenen soms botsen....? Daar gaan we deze week verder op in.

Groetjes

Juf Céline